EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking: Duurzaam en recyclebaar

EPDM dakbedekking is een goedkope en duurzame manier van dakbedekking en daarnaast is een dakbedekking van EPDM ook nog eens recyclebaar. Het is gemaakt van een synthetisch rubberen bevat geen chloor, weekmakers, halogenen en plasticiden. Hierdoor is EPDM zeer milieuvriendelijk en maakt het zelf mogelijk om een ‘groen’ dak te realiseren. Door de hoge UV-resistentie heeft een EPDM dak een enorme levensduur van wel 40 jaar. Wilt u meer weten over EPDM dakbedekking? Neem dan gerust contact met ons op.

De voordelen van een EPDM dak

Wanneer u kiest voor een dakbedekking van EPDM, krijgt u hier vele voordelen voor terug. Dit materiaal is namelijk zeer milieuvriendelijk en duurzaam. Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) heeft onderzoek gedaan naar verschillende soorten dakbedekking en hieruit kwam voort dat ongewapende en ongecacheerde EPDM dakbedekking het minst milieubelastend is. Daarnaast heeft het ook nog de volgende voordelen:

  • Hoge elasticiteit, ook bij temperatuurschommelingen
  • Bestand tegen weers- en ozon-invloeden
  • Geschikt voor de aanleg van een groen dak

Zoekt u dus een milieubewuste manier om uw dak te bedekken? Ga dan voor EPDM dakbedekking!

Een groen dak met EDPM dakbedekking

EPDM folie is wortelbestendig en door deze eigenschap krijgt u de mogelijkheid om een groen dak te creëren. Wat naast dat het een milieubewuste keuze is, ook nog eens extra bescherming tegen onder andere weersinvloeden biedt en de levensduur nog verder verlengt.

Neem vandaag nog contact met ons op!

Heeft u een lek dak, is deze aan vervanging toe of zoekt u de perfecte dakbedekking voor een nieuw dak? Bent u daarom benieuwd naar de mogelijkheden van EPDM dakbedekking voor uw dak? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een passend advies voor uw situatie. Bent u er al uit en wilt u direct een offerte ontvangen? Dat kan ook, vraag dan direct een offerte aan via de onderstaande knop.