Dakkapellen

R.A.Daktechniek na dakrenovatie voor hellende daken, renovatie platte daken en veel zink en lood werkzaamheden leveren en plaatsen wij per 1-8-2019 ook ruwbouw en prefab dakkapellen.

Ruwbouw dakkapellen,
De R.A.Daktechniek dakkapellen zijn toepasbaar op rechte en getoogde daken en bestaan uit 3 losse componenten, 2 zijwangen en een dak. De componenten zijn eenvoudig zonder kraan of steiger te bevestigen.

Zowel de zijwangen als het dak van de dakkapellen zijn opgebouwd uit 12 mm multiplex en PIR-hardschuim en zijn verkrijgbaar in verschillende RC-waarden. De kopse kanten van de zijwangen en het dak zijn van een randhout van 24 mm dikte voorzien. De maximale overspanning van zijwang naar zijwang (breedte van de dakkapel) is maar tot liefst 5000 mm. Hiermee kunnen riante dakkapellen gecreëerd worden zodat er een grotere leefruimte ontstaat.

Snelle en eenvoudige montage

De ruwbouw dakkapellen van R.A.Daktechniek zijn speciaal ontwikkeld om snel en eenvoudig te plaatsen. Wanneer een dak geïsoleerd wordt met isolatie van ons zijn deze eenvoudig uit te breiden met de ruwbouw dakkapellen van R.A.Daktechniek. Immers een geïsoleerd dak vraagt ook om een geïsoleerd dakkapel. Ook kunnen de dakkapellen geplaatst worden tijdens renovatie van het dak.

In een aantal eenvoudige stappen is er een volledig ruwbouw dakkapel gerealiseerd. De ruwbouw dakkapellen worden volgens een standaardopbouw en- detaillering geleverd welke onafgewerkt zijn. Nadere afwerking zijn naar eigen zeggen van de dakkapellen is dus gewenst.

Soorten dakkapellen prefab
Of u nu kiest voor een dakkapel van hout, kunststof of een combinatie van beide, wij ontwerpen en vervaardigen uw prefab dakkapel geheel naar uw wensen. Dat geldt ook voor de indeling, glas, isolatie en zonwering van uw prefab dakkapel.

Wat is een prefab dakkapel?

Prefab wil zeggen dat het model al vóór plaatsing volledig in elkaar gezet is. Prefab modellen hebben standaardafmetingen en worden gemaakt in onze eigen werkplaats. Er zijn wel verschillende maten, soorten en kleuren verkrijgbaar. Prefab is vaak, maar niet altijd goedkoper dan maatwerk. De kwaliteit is uitstekend. 

Een prefab dakkapel wordt geheel naar uw wensen vervaardigd. De prefab dakkapel wordt (in tegenstelling tot onze andere dakkapellen) als complete dakkapel getransporteerd en geplaatst met behulp van een hijskraan. Hiervoor moet wel ruimte zijn (breedte van de straat, etagewoning). Bovendien is een ontheffing van de gemeente nodig. Een prefab dakkapel is niet altijd mogelijk. Of het plaatsen van een prefab dakkapel in uw situatie mogelijk en wenselijk is, bespreken we vooraf tijdens een oriënterend gesprek bij u thuis. Net als bij onze andere dakkapellen wordt uw prefab dakkapel geplaatst in 1 dag.

Super simpel:
Voor een prefab dakkapel worden alle onderdelen vooraf in onze werkplaats van het bedrijf gemaakt. Een prefab dakkapel is dus een volledig geprepareerde dakkapel. De dakkapel hoeft alleen nog maar op je dak geplaatst te worden en dan ben je voorzien van meer licht en ruimte in huis.

De prefab dakkapel
Het grootste verschil met de normale variant is dus dat hij in de werkplaats helemaal kant en klaar wordt gemaakt. Vaak zijn veel zaken gestandaardiseerd.

Kant en klare dakkapel
Deze onderdelen worden allemaal geassembleerd in onze eigen werkplaats. Het dak en de wangen worden dan direct geïsoleerd en waterdicht gemaakt. De dakkapellen kunnen van zowel kunststof als hout gemaakt worden.

Voordelen van een prefab dakkapel
Snel te plaatsen
Lagere kosten
Van tevoren al te zien hoe je dakkapel eruitziet
Bevat zelden constructiefouten

Voordelen van plaatsing prefab dakkapel:
In één dag geplaatst
Weinig geluidsoverlast
Minder bouwafval en door hijskraan getransporteerd
Uitermate geschikt in nieuwbouwwijken

Nadelen van een prefab dakkapel
Afmetingen in centimeters zijn niet nauwkeurig zelf uit te kiezen. Omdat het prefab is zijn er vaste lengtes en breedte maten te kiezen.
Indien je specifieke voorkeuren heeft qua detaillering kunt je beter voor een dakkapel op maat kiezen.

Nadelen van plaatsing prefab dakkapel:
Minder exact passend bij verouderde dakconstructies
Niet in alle gewenste maten en vormen beschikbaar
Voldoende ruimte voor hijskraan nodig.
Aanvragen ontheffing hijskraan bij de gemeente

Constructie,
Let wel: hierbij is er altijd een houten constructie nodig voor de benodigde stijfheid en sterkte. Er is nauwelijks afval als je voor een prefab dakkapel kiest. Je hebt simpelweg niet te maken met overbodig materiaal.

Alle dakkapellen van R.A. Daktechniek worden op maat in onze eigen werkplaats vervaardigd. Ook onze prefab dakkapel. Alleen een prefab of ruwbouw dakkapellen wordt in het geheel in onze werkplaats gemaakt. Een traditionele dakkapel wordt ter plaatse opgebouwd. Of een prefab dakkapel in uw geval de beste keus is, hangt af van uw wensen, woning en locatie. Wij adviseren u hierbij graag.

Wanneer prefab kiezen?
Dakkapellen die niet prefab worden geplaatst, worden in losse componenten vervoerd die een voor een op het dak worden geplaatst. Vooral bij wat oudere woningen, wanneer niet alles meer kaarsrecht is, heeft dit de voorkeur. Of bij afwijkende modellen (grootte en/of vorm). Omdat de dakkapel in delen wordt geplaatst kunnen we deze ter plekke exact op maat en perfect passend plaatsen. Ook wanneer de straat te smal is voor een hijskraan, de reikwijdte van de hijskraan erg ver is of de ontheffing voor het mogen plaatsen van een hijskraan erg kostbaar is.

Vraag een offerte aan

Heeft u vragen? Vraag advies. Neem gerust vrijblijvend contact met ons bel 071-8885565 of stuur een email aan info@radaktechniek.nl of gebruik ons contactformulier op www.radaktechniek.nl wij denken graag met u mee.